Kategorie:
-
Druh jídla:
Vepřové maso
-
Příležitost:
Párty
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
Trhané vepřové s medovou řepou
Trhané vepřové
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 kg vepřové krkovičky
- 2 lžíce Krkovička Avokádo
- 250 ml vývaru
- sůl, pepř dle chuti
- 100 ml barbecue omáčky
Pečená řepa
- 1 lžíce Tymián Avokádo
- 3 lžíce medu
- 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
- olivový olej
- sůl, pepř dle chuti
- 4 menší červené řepy
- 1 citron (šťáva)
Způsob přípravy
Omáčku barbecue si připravíme podle receptu: http://galeriereceptu.cz/recept-196.html a smícháme s vývarem.
Maso omyjeme a osušíme. V pekáčku obalíme ve směsi koření Krkovička, zasypeme najemno nakrájenou cibulí, česnekem a zalijeme omáčkou s vývarem. Pečeme zakryté 6-8 hodiny při teplotě 130-150 °C. Průběžně podléváme vodou, aby nedošlo k vysušení masa.
Mezitím si připravíme řepu. Řepu očistíme a oloupeme. Připravíme si marinádu z oleje, medu, citronové šťávy, tymiánu a česneku. Dochutíme solí, pepřem. Řepu nakrájíme na plátky, vyskládáme na plech, potřeme marinádou. Pekáč přidáme do trouby ke krkovičce a pečeme dohromady 20 minut na 150 °C.
Upečenou krkovičku pomocí vidliček "natrháme" na vlákna a zalijeme výpekem.
Krkovičku podáváme s pečenou řepou a škubánky.