Trhané vepřové s medovou řepou

Kategorie:

Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Trhané vepřové

  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 kg vepřové krkovičky
  • 2 lžíce Krkovička Avokádo
  • 250 ml vývaru
  • sůl, pepř dle chuti
  • 100 ml barbecue omáčky

Pečená řepa

  • 1 lžíce Tymián Avokádo
  • 3 lžíce medu
  • 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • olivový olej
  • sůl, pepř dle chuti
  • 4 menší červené řepy
  • 1 citron (šťáva)

Způsob přípravy

Omáčku barbecue si připravíme podle receptu: http://galeriereceptu.cz/recept-196.html a smícháme s vývarem.

Maso omyjeme a osušíme. V pekáčku obalíme ve směsi koření Krkovička, zasypeme najemno nakrájenou cibulí, česnekem a zalijeme omáčkou s vývarem. Pečeme zakryté 6-8 hodiny při teplotě 130-150 °C. Průběžně podléváme vodou, aby nedošlo k vysušení masa.

Mezitím si připravíme řepu. Řepu očistíme a oloupeme. Připravíme si marinádu z oleje, medu, citronové šťávy, tymiánu a česneku. Dochutíme solí, pepřem. Řepu nakrájíme na plátky, vyskládáme na plech, potřeme marinádou. Pekáč přidáme do trouby ke krkovičce a pečeme dohromady 20 minut na 150 °C.

Upečenou krkovičku pomocí vidliček "natrháme" na vlákna a zalijeme výpekem.

Krkovičku podáváme s pečenou řepou a škubánky.