Kategorie:
-
Druh jídla:
Vepřové maso
-
Příležitost:
Párty
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
Žebírka s omáčkou barbecue
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 kg žebírek vepřových nebo jehněčích
Marináda
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce strouhaného křenu
- 2 lžíce směsi Žebírka s medem Avokádo
Omáčka barbecue
- Chilli mleté Avokádo
- 0.5 lžičky koření Zázvor mletý Avokádo
- 100 ml medu
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 30 ml kečupu
- 2 lžíce worcestrové omáčky
Způsob přípravy
Připravíme marinádu z oleje, koření a křenu.
Žebírka omyjeme, osušíme a potřeme marinádou a necháme ležet v chladničce několik hodin. Pak maso osmažíme a pečeme cca hodinu při teplotě 180 °C.
Omáčku barbecue připravíme rozmixováním všech uvedených surovin.