Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Skopové a jehněčí maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
Toskánské jehněčí se sušenými rajčaty a artyčoky
Suroviny pro 4 osoby:
- Pepř černý mletý Avokádo
- 4 lžičky koření Tymián Avokádo
- 8 lžic olivového oleje
- 8 sušených rajčat
- 4 snítky čerstvého rozmarýnu
- sůl dle chuti
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 4 jehněčí hřbety každý cca 200 g
- 4 nakládané artyčoky
Způsob přípravy
Omyté, očištěné a osušené jehněčí naložíme do marinády a necháme 4-6 hodin odležet v chladničce.
Naložené maso osmažíme na pánvi, následně je přeložíme do zapékací misky s česnekem, rozmarýnem, tymiánem, sušenými rajčaty a nakládanými artyčoky. Vše posypeme solí a mletým černým pepřem a pečeme 15 minut při 180 ˚ C.