Toskánské jehněčí se sušenými rajčaty a artyčoky
Suroviny pro 4 osoby:
-
Pepř černý mletý Avokádo
-
4 lžičky koření Tymián Avokádo
-
8 lžic olivového oleje
-
8 sušených rajčat
-
4 snítky čerstvého rozmarýnu
-
sůl dle chuti
-
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
-
4 jehněčí hřbety každý cca 200 g
-
4 nakládané artyčoky
Marináda
-
1 balení Marináda Tomatová s česnekem Avokádo
Způsob přípravy
Omyté, očištěné a osušené jehněčí naložíme do marinády a necháme 4-6 hodin odležet v chladničce.
Naložené maso osmažíme na pánvi, následně je přeložíme do zapékací misky s česnekem, rozmarýnem, tymiánem, sušenými rajčaty a nakládanými artyčoky. Vše posypeme solí a mletým černým pepřem a pečeme 15 minut při 180 ˚ C.