Kategorie:
-
Druh jídla:
Hovězí a telecí maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Smažení
Hovězí svíčková na thajský způsob
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 lžička směsi Čína Avokádo
- 50 g Marináda Orientální se zázvorem Avokádo
- 4 lžíce sojové omáčky
- 500 g hovězí svíčkové
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 mrkev nakrájená na nudličky
- máslo
- 2 cibule nakrájené na proužky
- 1 stroužek česneku, nakrajený na plátky
- 1 feferonka
- 0.25 celeru nakrájeného na nudličky
Způsob přípravy
Hovězí svíčkovou nakrájíme na tenké proužky, smícháme s marinádou a marinujeme 8 hodin.
Papriky nakrájíme na proužky a společně s cibulí osmažíme na másle. Křupavou zeleninu přeložíme na talíř a ve stejné pánvi osmahneme hovězí s česnekem, feferonkou a sójovou omáčkou. Do takto připraveného hovězího masa přidáme zeleninu a vše dochutíme.
Podáváme s rýží.