Kategorie:
-
Druh jídla:
Hovězí a telecí maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Smažení
Hovězí se sójovou omáčkou, podávané se sójovými nudlemi a zelenou fazolkou
Suroviny pro 4 osoby:
- Chilli mleté Avokádo
- 1 lžička koření Zázvor mletý Avokádo
- 2 lžičky směsi Čína Avokádo
- 3 lžíce sojové omáčky
- 200 g hovězí svíčkové
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 červená paprika
- 1 jarní cibulka
- sůl dle chuti
- 150 g sójových těstovin
- 40 g vařených zelených fazolek
- 1 lžíce čerstvě nasekaných lístků koriandru
Způsob přípravy
Nudle zalijeme vroucí vodou, přikryjeme pokličkou, necháme 2 minuty odležet a následně je scedíme. Zelenou fazolku uvaříme v mírně osolené vodě. Můžeme použit taky mraženou. Hovězí maso nakrájíme na tenké nudličky. Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na plátky nebo proužky.
Na hlubší pánvi nebo ve wok pánvi osmahneme na oleji maso, přidáme cibuli, papriku, fazolky, kukuřičky, česnek a klíčky, ochutíme přípravkem Čína, zázvorem a chilli a smažíme až zelenina a maso budou měkké. Nakonec přidáme nudle a promícháme. Všechno polijeme sójovou omáčkou a citrónovou šťávou.