Hovězí se sójovou omáčkou, podávané se sójovými nudlemi a zelenou fazolkou
Suroviny pro 4 osoby:
-
Chilli mleté Avokádo
-
1 lžička koření Zázvor mletý Avokádo
-
2 lžičky směsi Čína Avokádo
-
3 lžíce sojové omáčky
-
200 g hovězí svíčkové
-
1 lžíce citrónové šťávy
-
1 červená paprika
-
1 jarní cibulka
-
sůl dle chuti
-
150 g sójových těstovin
-
40 g vařených zelených fazolek
-
1 lžíce čerstvě nasekaných lístků koriandru
Způsob přípravy
Nudle zalijeme vroucí vodou, přikryjeme pokličkou, necháme 2 minuty odležet a následně je scedíme. Zelenou fazolku uvaříme v mírně osolené vodě. Můžeme použit taky mraženou. Hovězí maso nakrájíme na tenké nudličky. Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na plátky nebo proužky.
Na hlubší pánvi nebo ve wok pánvi osmahneme na oleji maso, přidáme cibuli, papriku, fazolky, kukuřičky, česnek a klíčky, ochutíme přípravkem Čína, zázvorem a chilli a smažíme až zelenina a maso budou měkké. Nakonec přidáme nudle a promícháme. Všechno polijeme sójovou omáčkou a citrónovou šťávou.