Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Hovězí a telecí maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Smažení
Hovězí rostbíf se zeleninou a smaženými brambory
Suroviny pro 4 osoby:
- 0.5 lžičky koření Bazalka Avokádo
- 0.5 lžičky koření Pepř černý mletý Avokádo
- 0.5 lžičky koření Tymián Avokádo
- 1 lžíce směsi Americké brambory Avokádo
- 0.5 lžičky Bylinková sůl Avokádo
- 1 červená paprika
- 4 steaky z roštěnce (každý cca 200 g)
- 4 brambory se slupkou
- 1 cuketa nakrájené na plátky
- 1 lilek nakrájený na plátky
- 1 cibule nakrájená na proužky
- olivový olej
- máslo
Marináda
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 balení směsi Steak Avokádo
- 1 lžíce plnotučné hořčice
Způsob přípravy
Omyté a osušené maso naložíme do marinády, kterou jsme si předtím z výše uvedených surovin připravili a necháme odležet v chladničce.
Brambory dobře očistíme a vaříme do poloměkka. Necháme chvilku vychladnout, pak je nakrájíme na čtvrtky, pokapeme olivovým olejem a posypeme kořenícím přípravkem Americké brambory. Brambory osmažíme na pánvi dozlatova. Zeleninu smícháme s 3 lžícemi olivového oleje, česnekem a dalším kořením a smažíme na pánvi nebo grilujeme.
Hovězí vyjmeme z marinády a osmažíme asi 5 minut na každé straně.Takto připravené maso nakrájíme na plátky a uložíme na zeleninu. Na každý steak dáme plátek másla.
Hovězí podáváme s brambory.