Hovězí rostbíf se zeleninou a smaženými brambory
Suroviny pro 4 osoby:
-
0.5 lžičky koření Bazalka Avokádo
-
0.5 lžičky koření Pepř černý mletý Avokádo
-
0.5 lžičky koření Tymián Avokádo
-
1 lžíce směsi Americké brambory Avokádo
-
0.5 lžičky Bylinková sůl Avokádo
-
1 červená paprika
-
4 steaky z roštěnce (každý cca 200 g)
-
4 brambory se slupkou
-
1 cuketa nakrájené na plátky
-
1 lilek nakrájený na plátky
-
1 cibule nakrájená na proužky
-
olivový olej
-
máslo
Marináda
-
4 lžíce olivového oleje
-
1 balení směsi Steak Avokádo
-
1 lžíce plnotučné hořčice
Způsob přípravy
Omyté a osušené maso naložíme do marinády, kterou jsme si předtím z výše uvedených surovin připravili a necháme odležet v chladničce.
Brambory dobře očistíme a vaříme do poloměkka. Necháme chvilku vychladnout, pak je nakrájíme na čtvrtky, pokapeme olivovým olejem a posypeme kořenícím přípravkem Americké brambory. Brambory osmažíme na pánvi dozlatova. Zeleninu smícháme s 3 lžícemi olivového oleje, česnekem a dalším kořením a smažíme na pánvi nebo grilujeme.
Hovězí vyjmeme z marinády a osmažíme asi 5 minut na každé straně.Takto připravené maso nakrájíme na plátky a uložíme na zeleninu. Na každý steak dáme plátek másla.
Hovězí podáváme s brambory.