Hovězí rostbíf se zeleninou a smaženými brambory

Kategorie:

Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Smažení

Suroviny pro 4 osoby:

  • 0.5 lžičky koření Bazalka Avokádo
  • 0.5 lžičky koření Pepř černý mletý Avokádo
  • 0.5 lžičky koření Tymián Avokádo
  • 1 lžíce směsi Americké brambory Avokádo
  • 0.5 lžičky Bylinková sůl Avokádo
  • 1 červená paprika
  • 4 steaky z roštěnce (každý cca 200 g)
  • 4 brambory se slupkou
  • 1 cuketa nakrájené na plátky
  • 1 lilek nakrájený na plátky
  • 1 cibule nakrájená na proužky
  • olivový olej
  • máslo

Marináda

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 balení směsi Steak Avokádo
  • 1 lžíce plnotučné hořčice

Způsob přípravy

Omyté a osušené maso naložíme do marinády, kterou jsme si předtím z výše uvedených surovin připravili a necháme odležet v chladničce.

Brambory dobře očistíme a vaříme do poloměkka. Necháme chvilku vychladnout, pak je nakrájíme na čtvrtky, pokapeme olivovým olejem a posypeme kořenícím přípravkem Americké brambory. Brambory osmažíme na pánvi dozlatova. Zeleninu smícháme s 3 lžícemi olivového oleje, česnekem a dalším kořením a smažíme na pánvi nebo grilujeme.

Hovězí vyjmeme z marinády a osmažíme asi 5 minut na každé straně.Takto připravené maso nakrájíme na plátky a uložíme na zeleninu. Na každý steak dáme plátek másla.

Hovězí podáváme s brambory.