Kategorie:
-
Druh jídla:
Přílohy
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
CHLEBOVÉ PLACKY PLNĚNÉ BYLINKAMI
Suroviny
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky Alpská sůl s jódem
- Chilli s mořskou solí
- 200 ml mléka
- 100 ml vody
- 200 g polohrubé mouky
- 20 g čerstvého droždí
- 200 g pšeničné chlebové mouky
- 20 g olivového oleje
náplň
- 100 g olivového oleje
- 100 g čerstvých bylinek- bazalka, petržel, jarní cibulka, česnek
na dokončení
- olivový olej
- Chilli s mořskou solí
Způsob přípravy
Mléko zahřejte tak, aby bylo vlažné. Vmíchejte do něj cukr a rozdrobte droždí. Kvásek je hotový v okamžiku, kdy na jeho povrchu vyskočí bublinky.
Poté vmíchejte ostatní suroviny. Umíchejte těsto a nechejte 45 minut kynout.
Olivový olej rozmixujte spolu s bylinkami. Dochuťte mlýnkem Chilli s mořskou solí.
Až je těsto vykynuté, vyklopte na pomoučený vál.
Těsto rozdělte na 8 kousků. Každý kousek rozválejte na placku. Doprostřed dejte kopeček bylinkové směsi, přehněte a vytvarujte placku. Dávejte pozor, ať vám náplň nevyteče ven.
Plech vyložte pečícím papírem a pokládejte na něj placky, s odstupem.Nechejte ještě 20 minut kynout. Potřete olivovým olejem a povrch posypejte Chilli s mořskou solí Avokádo.
Pečte v troubě předehřáté na 200 °C, asi 10 minut.
Nechte chvilku vychladnout a podávejte ke grilování.
Náš tip: Zkuste placky opéct na grilu, místo v troubě.