CHLEBOVÉ PLACKY PLNĚNÉ BYLINKAMI

Kategorie:

Druh jídla: Přílohy
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky Alpská sůl s jódem
  • Chilli s mořskou solí
  • 200 ml mléka
  • 100 ml vody
  • 200 g polohrubé mouky
  • 20 g čerstvého droždí
  • 200 g pšeničné chlebové mouky
  • 20 g olivového oleje

náplň

  • 100 g olivového oleje
  • 100 g čerstvých bylinek- bazalka, petržel, jarní cibulka, česnek

na dokončení

  • olivový olej
  • Chilli s mořskou solí

Způsob přípravy

Mléko zahřejte tak, aby bylo vlažné. Vmíchejte do něj cukr a rozdrobte droždí. Kvásek je hotový v okamžiku, kdy na jeho povrchu vyskočí bublinky. 

Poté vmíchejte ostatní suroviny. Umíchejte těsto a nechejte 45 minut kynout. 

Olivový olej rozmixujte spolu s bylinkami. Dochuťte mlýnkem Chilli s mořskou solí.

Až je těsto vykynuté, vyklopte na pomoučený vál. 

Těsto rozdělte na 8 kousků. Každý kousek rozválejte na placku. Doprostřed dejte kopeček bylinkové směsi, přehněte a vytvarujte placku. Dávejte pozor, ať vám náplň nevyteče ven.

Plech vyložte pečícím papírem a pokládejte na něj placky, s odstupem.Nechejte ještě 20 minut kynout. Potřete olivovým olejem a povrch posypejte Chilli s mořskou solí Avokádo.

Pečte v troubě předehřáté na 200 °C, asi 10 minut.

Nechte chvilku vychladnout a podávejte ke grilování.

 

Náš tip: Zkuste placky opéct na grilu, místo v troubě.