PALAČINKA SE SKOŘICOVÝM TVAROHEM A GRILOVANÝMI JABLKY

palačinky ( cca 5 ks)

drobenka

  • 50 g cukru moučka
  • 100 g polohrubé mouky
  • 50 g másla

náplň

na ozdobení

  • meduňka

Způsob přípravy

Tvaroh ochuťte cukrem a mletou skořicí. Jablka nakrájejte na silnější plátky a opečte na grilu. Až ztmavnou a začnou karamelově vonět, vsypejte je do misky. Hned k nim přidejte 3 lžíce másla, trochu cukru a skořice a zprudka promíchejte. Máslo se rozpustí a kolem jablíček udělá příjemnou omáčku.

Drobenku připravte smícháním všech surovin. Nasypejte ji do zapékací misky a zapečte v troubě vyhřáté na 180 °C, dozlatova. Poté ji nechejte vychladnout a je připravena k použití.

Palačinku namažte skořicovým tvarohem, na něj naskládejte grilovaná jablka s trochou omáčky. Posypejte drobenkou. Zamotejte.

 

Palačinku pocukrujte a ozdobte meduňkovými lístky.