Kategorie:
-
Druh jídla:
Dezerty a moučníky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Smažení
PALAČINKA SE SKOŘICOVÝM TVAROHEM A GRILOVANÝMI JABLKY
palačinky ( cca 5 ks)
- Citrónová kůra Avokádo
- špetka soli
- 2 vejce
- 200 ml mléka
- 100 g hladké mouky
- 25 g másla
drobenka
- 50 g cukru moučka
- 100 g polohrubé mouky
- 50 g másla
náplň
- 1 lžička Skořice mletá Avokádo
- 1 lžíce másla
- 2 jablka
- moučkový cukr podle chuti
- 300 g tvarohu
na ozdobení
- meduňka
Způsob přípravy
Tvaroh ochuťte cukrem a mletou skořicí. Jablka nakrájejte na silnější plátky a opečte na grilu. Až ztmavnou a začnou karamelově vonět, vsypejte je do misky. Hned k nim přidejte 3 lžíce másla, trochu cukru a skořice a zprudka promíchejte. Máslo se rozpustí a kolem jablíček udělá příjemnou omáčku.
Drobenku připravte smícháním všech surovin. Nasypejte ji do zapékací misky a zapečte v troubě vyhřáté na 180 °C, dozlatova. Poté ji nechejte vychladnout a je připravena k použití.
Palačinku namažte skořicovým tvarohem, na něj naskládejte grilovaná jablka s trochou omáčky. Posypejte drobenkou. Zamotejte.
Palačinku pocukrujte a ozdobte meduňkovými lístky.