Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Hovězí a telecí maso
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Dušená telecí kýta s tymiánem, italskými gnocchi a rukolou
Suroviny pro 4 osoby:
- Pepř černý mletý Avokádo
- 100 ml smetany (36%)
- sul
- 1 svazek rukoly
- 1 l hovězího vývaru
- 4 plátky telecí kýty (každá cca 250 g)
- kořenová zelenina
- 1 plechovka oloupaných rajčat
Marináda:
- Pepř černý mletý Avokádo
- 1 lžička koření Tymián Avokádo
- Česneková sůl Avokádo
- 100 ml olivového oleje
Italské gnocchi:
- špetka koření Bazalka Avokádo
- 1 lžíce olivového oleje
- sul
- 2 vejce
- 50 g hladké mouky
- 4 středně velké brambory ve slupce
- 40 g parmezánu
Způsob přípravy
Omyté a očištěné telecí naložíme do olivového oleje s tymiánem, česnekem, solí a pepřem. Asi po 3 hodinách je osmažíme v hrnci dozlatova a zalijeme vývarem. Zeleninu a rukolu nakrájíme nahrubo, osmažíme na pánvi a přidáme do vařicího se masa. Všechno osolíme a opepříme. Až je maso měkké přidáme rajčata a vše krátce vaříme.
Brambory omyjeme, osušíme a pečeme ve slupce asi 40 minut při teplotě 140 °C. Po vychladnutí je oloupeme a jemně semeleme, abychom získali co nejhladší konzistenci pyré, přidáme nastrouhaný parmezán, mouku, bazalku, vejce a sůl. Zaděláme těsto a vytvarujeme válečky, které rozkrájíme na plátky jako knedlíky. Vaříme v osolené vodě s olivovým olejem, až vyplavou navrch.
Maso vyjmeme a necháme odležet na teplém místě. Zeleninu rozmixujeme a přidáme na zjemnění smetanu. Podáváme s masem a horkými gnocchi.