Dušená telecí kýta s tymiánem, italskými gnocchi a rukolou
Suroviny pro 4 osoby:
-
Pepř černý mletý Avokádo
-
100 ml smetany (36%)
-
sul
-
1 svazek rukoly
-
1 l hovězího vývaru
-
4 plátky telecí kýty (každá cca 250 g)
-
kořenová zelenina
-
1 plechovka oloupaných rajčat
Marináda:
-
Pepř černý mletý Avokádo
-
1 lžička koření Tymián Avokádo
-
Česneková sůl Avokádo
-
100 ml olivového oleje
Italské gnocchi:
-
špetka koření Bazalka Avokádo
-
1 lžíce olivového oleje
-
sul
-
2 vejce
-
50 g hladké mouky
-
4 středně velké brambory ve slupce
-
40 g parmezánu
Způsob přípravy
Omyté a očištěné telecí naložíme do olivového oleje s tymiánem, česnekem, solí a pepřem. Asi po 3 hodinách je osmažíme v hrnci dozlatova a zalijeme vývarem. Zeleninu a rukolu nakrájíme nahrubo, osmažíme na pánvi a přidáme do vařicího se masa. Všechno osolíme a opepříme. Až je maso měkké přidáme rajčata a vše krátce vaříme.
Brambory omyjeme, osušíme a pečeme ve slupce asi 40 minut při teplotě 140 °C. Po vychladnutí je oloupeme a jemně semeleme, abychom získali co nejhladší konzistenci pyré, přidáme nastrouhaný parmezán, mouku, bazalku, vejce a sůl. Zaděláme těsto a vytvarujeme válečky, které rozkrájíme na plátky jako knedlíky. Vaříme v osolené vodě s olivovým olejem, až vyplavou navrch.
Maso vyjmeme a necháme odležet na teplém místě. Zeleninu rozmixujeme a přidáme na zjemnění smetanu. Podáváme s masem a horkými gnocchi.