Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Ryby a mořské plody
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
PEČENÁ MAKRELA SE SALÁTEM A KOPREM
makrela
- 1 balení Marináda Bylinková Avokádo
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 očištěné makrely- čerstvé nebo mražené
- 1 citron nakrájený na plátky
salát
- 1 balení Salátová zálivka Tzatziky Avokádo
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce citrónové šťávy
- Himálajská sůl Avokádo
- 100 g polníčku
- 2 velké okurky
- 250 g řeckého jogurtu
- 2 hrsti čerstvého kopru
Způsob přípravy
Předehřejte troubu na 200 °C.
Olivový olej smíchejte s tekutou marinádou Bylinkovou.
Makrely omyjte, osušte a zevnitř i zvenku potřete potřete marinádou s olivovým olejem.
Do břišní dutiny vložte plátky citronu.
Makrely vložte do pekáče a pečte v předehřáté troubě přibližně 20 minut, dokud nebudou křupavé a plně upečené. Průběžně potírejte výpekem.
Mezitím, co se makrely pečou, připravte přílohu.
Okurky nastrouhejte nahrubo a důkladně je vymačkejte.
V míse smíchejte okurku, utřený česnek, řecký jogurt a citronovou šťávu. Olivový olej smíchejte se salátovou zálivkou Avokádo. Přidejte trochu vody, podle návodu na obalu. Salát ještě ochuťte solí podle chuti a čerstvým koprem. Nakonec vmíchejte polníček. Nechte chladit v lednici, aby se chutě spojily.
Podávejte salát společně s makrelou.