PEČENÁ MAKRELA SE SALÁTEM A KOPREM

Kategorie:

Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

makrela

  • 1 balení Marináda Bylinková Avokádo
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 očištěné makrely- čerstvé nebo mražené
  • 1 citron nakrájený na plátky

salát

  • 1 balení Salátová zálivka Tzatziky Avokádo
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • Himálajská sůl Avokádo
  • 100 g polníčku
  • 2 velké okurky
  • 250 g řeckého jogurtu
  • 2 hrsti čerstvého kopru

Způsob přípravy

Předehřejte troubu na 200 °C.

Olivový olej smíchejte s tekutou marinádou Bylinkovou.

Makrely omyjte, osušte a zevnitř i zvenku potřete potřete marinádou s olivovým olejem.

Do břišní dutiny vložte plátky citronu.

Makrely vložte do pekáče a pečte v předehřáté troubě přibližně 20 minut, dokud nebudou křupavé a plně upečené. Průběžně potírejte výpekem.

 

Mezitím, co se makrely pečou, připravte přílohu.

Okurky nastrouhejte nahrubo a důkladně je vymačkejte.

V míse smíchejte okurku, utřený česnek, řecký jogurt a citronovou šťávu. Olivový olej smíchejte se salátovou zálivkou Avokádo. Přidejte trochu vody, podle návodu na obalu. Salát ještě ochuťte solí podle chuti a čerstvým koprem. Nakonec vmíchejte polníček. Nechte chladit v lednici, aby se chutě spojily.

 

Podávejte salát společně s makrelou.