Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Hovězí a telecí maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Hovězí guláš s cizrnou a rajčaty
Suroviny pro 4 osoby:
- Bobkový list Avokádo
- Kmín drcený Avokádo
- Pepř černý mletý Avokádo
- Skořice mletá Avokádo
- 100 ml červeného vína
- 4 lžíce bílého jogurtu
- 1 snítka čerstvého koriandru
- 3 stroužky česneku
- 600 g hovězího masa
- 1 bílá cibule nakrájená na proužky
- 1 červená cibule nakrájená na proužky
- 1 mrkev nakrájená na nudličky
- 1 červená paprika nakrájena na nudličky
- 8 žampionů nakrájených na plátky
- 100 ml hovězího vývaru
- 200 g oloupaných rajčat nakrájených na kostičky
- 200 g cizrny (1 plechovka)
- 100 g uzeného bůčku nakrájeného na nudličky
Marináda:
- 1 balení Guláš Avokádo
- 100 ml olivového oleje
Způsob přípravy
Omyté, očištěné a osušené maso nakrájíme na větší kostky. Naložíme do olivového oleje společně s kořenícím přípravkem Guláš a necháme 1 hodinu odležet. Takto připravené maso osmažíme na olivovém oleji dozlatova, přidáme bílou a červenou cibuli, uzený bůček, mrkev, papriku, žampiony, česnek a koření. Vše smažíme, zalijeme vínem a vývarem a dusíme asi 40 minut. Následně přidáme rajčata, cizrnu, dochutíme a přidáme nasekaný koriandr.
Takto připravený guláš podáváme s jogurtem.