Hovězí guláš s cizrnou a rajčaty
Suroviny pro 4 osoby:
-
Bobkový list Avokádo
-
Kmín drcený Avokádo
-
Pepř černý mletý Avokádo
-
Skořice mletá Avokádo
-
100 ml červeného vína
-
4 lžíce bílého jogurtu
-
1 snítka čerstvého koriandru
-
3 stroužky česneku
-
600 g hovězího masa
-
1 bílá cibule nakrájená na proužky
-
1 červená cibule nakrájená na proužky
-
1 mrkev nakrájená na nudličky
-
1 červená paprika nakrájena na nudličky
-
8 žampionů nakrájených na plátky
-
100 ml hovězího vývaru
-
200 g oloupaných rajčat nakrájených na kostičky
-
200 g cizrny (1 plechovka)
-
100 g uzeného bůčku nakrájeného na nudličky
Marináda:
-
1 balení Guláš Avokádo
-
100 ml olivového oleje
Způsob přípravy
Omyté, očištěné a osušené maso nakrájíme na větší kostky. Naložíme do olivového oleje společně s kořenícím přípravkem Guláš a necháme 1 hodinu odležet. Takto připravené maso osmažíme na olivovém oleji dozlatova, přidáme bílou a červenou cibuli, uzený bůček, mrkev, papriku, žampiony, česnek a koření. Vše smažíme, zalijeme vínem a vývarem a dusíme asi 40 minut. Následně přidáme rajčata, cizrnu, dochutíme a přidáme nasekaný koriandr.
Takto připravený guláš podáváme s jogurtem.