Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Polévky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
KRÉMOVÁ BROKOLICOVÁ POLÉVKA
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička Italské bylinky Avoádo
- 200 ml smetany na vaření
- Pepř barevný celý Mlýnek Avokádo
- Himálajská sůl Avokádo
- 500 g brokolice (čerstvé nebo mražené)
- 1 středně velká cibule
- 1 l zeleninového vývaru
Způsob přípravy
V hlubokém hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli. Restujte, dokud nebude cibule sklovitá.
Přidejte nasekaný česnek a Italské bylinky, restujte ještě asi minutu, dokud nezačne česnek vonět.
Do hrnce přidejte brokolici, kterou předtím rozdělíte na růžičky. Promíchejte a restujte několik minut.
Zalijte zeleninovým vývarem a vařte, dokud brokolice nebude měkká, přibližně 15-20 minut.
Jakmile je brokolice vařená, použijte ponorný mixér a polévku rozmixujte do hladka.
Přilijte smetanu, promíchejte a nechte ještě chvíli prohřát. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Polévku podávejte teplou, ozdobenou třeba opečenými růžičkami brokolice, skvěle chutnají i vypadají cherry rajčata. Ještě můžete lehce posypat parmezánem.