KRÉMOVÁ BROKOLICOVÁ POLÉVKA

Kategorie:

Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička Italské bylinky Avoádo
  • 200 ml smetany na vaření
  • Pepř barevný celý Mlýnek Avokádo
  • Himálajská sůl Avokádo
  • 500 g brokolice (čerstvé nebo mražené)
  • 1 středně velká cibule
  • 1 l zeleninového vývaru

Způsob přípravy

V hlubokém hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli. Restujte, dokud nebude cibule sklovitá.

Přidejte nasekaný česnek a Italské bylinky, restujte ještě asi minutu, dokud nezačne česnek vonět.

Do hrnce přidejte brokolici, kterou předtím rozdělíte na růžičky. Promíchejte a restujte několik minut.

Zalijte zeleninovým vývarem a vařte, dokud brokolice nebude měkká, přibližně 15-20 minut.

Jakmile je brokolice vařená, použijte ponorný mixér a polévku rozmixujte do hladka.

Přilijte smetanu, promíchejte a nechte ještě chvíli prohřát. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

 

Polévku podávejte teplou, ozdobenou třeba opečenými růžičkami brokolice, skvěle chutnají i vypadají cherry rajčata. Ještě můžete lehce posypat parmezánem.