Kategorie:
-
Druh jídla:
Předkrmy a chuťovky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
opékání
ZAPEČENÝ TOAST S KVĚTÁKEM
Suroviny
- 2 lžičky Hořčice Delikates Avokádo
- Alpská sůl s jódem
- 150 ml smetany ke šlehání
- 1 lžička Pepřové koření
- 140 g anglické slaniny
- 200 g květáku
- 6 krajíců chleba
- 3 lžíce smetanového sýra
- 100 g goudy
Způsob přípravy
Do suché pánve vsypejte kostičky slaniny a květák rozebrané na opravdu malé růžičky. Opékejte společně dokud slanina nebude křupavá. Pustí tuk, na kterém se budou opékat i růžičky květáku. Ochuťte solí a pepřovým kořením. Promíchejte a ještě chvilku opékejte.
Zalijte smetanou a za stálého míchání nechejte smetanu zhoustnout. Přidejte také smetanový sýr a hořčici.
Promíchejte a ještě chvilku provařte, dokud směs nezhoustne.
Na připravené krajíce chleba navrstvěte květákovou směs.
Zasypejte nastrouhaným sýrem.
Zapečte v troubě, ve které jste zapnuli gril. Nechejte zapéct do zezlátnutí.
Ihned podávejte.