ZAPEČENÝ TOAST S KVĚTÁKEM
Suroviny
-
2 lžičky Hořčice Delikates Avokádo
-
Alpská sůl s jódem
-
150 ml smetany ke šlehání
-
1 lžička Pepřové koření
-
140 g anglické slaniny
-
200 g květáku
-
6 krajíců chleba
-
3 lžíce smetanového sýra
-
100 g goudy
Způsob přípravy
Do suché pánve vsypejte kostičky slaniny a květák rozebrané na opravdu malé růžičky. Opékejte společně dokud slanina nebude křupavá. Pustí tuk, na kterém se budou opékat i růžičky květáku. Ochuťte solí a pepřovým kořením. Promíchejte a ještě chvilku opékejte.
Zalijte smetanou a za stálého míchání nechejte smetanu zhoustnout. Přidejte také smetanový sýr a hořčici.
Promíchejte a ještě chvilku provařte, dokud směs nezhoustne.
Na připravené krajíce chleba navrstvěte květákovou směs.
Zasypejte nastrouhaným sýrem.
Zapečte v troubě, ve které jste zapnuli gril. Nechejte zapéct do zezlátnutí.
Ihned podávejte.