ZAPEČENÝ TOAST S KVĚTÁKEM

Kategorie:

Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: opékání

Suroviny

  • 2 lžičky Hořčice Delikates Avokádo
  • Alpská sůl s jódem
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička Pepřové koření
  • 140 g anglické slaniny
  • 200 g květáku
  • 6 krajíců chleba
  • 3 lžíce smetanového sýra
  • 100 g goudy

Způsob přípravy

 

Do suché pánve vsypejte kostičky slaniny a květák rozebrané na opravdu malé růžičky. Opékejte společně dokud slanina nebude křupavá. Pustí tuk, na kterém se budou opékat i růžičky květáku. Ochuťte solí a pepřovým kořením. Promíchejte a ještě chvilku opékejte.

Zalijte smetanou a za stálého míchání nechejte smetanu zhoustnout. Přidejte také smetanový sýr a hořčici.

Promíchejte a ještě chvilku provařte, dokud směs nezhoustne. 

Na připravené krajíce chleba navrstvěte květákovou směs.

Zasypejte nastrouhaným sýrem.

Zapečte v troubě, ve které jste zapnuli gril. Nechejte zapéct do zezlátnutí.

 

Ihned podávejte.