Kategorie:
-
Druh jídla:
Dezerty a moučníky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
REBARBOROVÝ KOLÁČ S DROBENKOU
Suroviny
- 2 vejce
- 3 lžíce moučkového cukru
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžička Rozmarýn Avokádo
- 120 g třtinového cukru
- 150 g polohrubé mouky
- 150 g másla
- 150 g ovesných nebo špaldových vloček
- 400 g rebarbory nakrájené na špalíčky
tvarohová náplň
- 3 vejce
- 80 g třtinového cukru
- 500 g polotučného tvarohu
Způsob přípravy
Nejprve si připravte drobenku. Smíchejte všechny suroviny, které na ni potřebujete. Vznikne vám sypká směs o váze necelých 600 g. 200 g drobenky nechejte stranou a do zbytku přimíchejte vejce a prášek do pečiva.
Připravte si rozevírací dortovou formu o průměru cca 23 cm. Dno vyložte pečícím papírem a okraje formy vymažte máslem a vysypejte polohrubou moukou.
Na dno formy natlačte těsto, které vzniklo přidáním vajíčka do drobenky. Na těsto naskládejte špalíčky rebarbory a pocukrujte je.
Tvaroh vyšlehejte s vejci a cukrem. Zalijte rebarboru a nahoru rozprostřete sypkou drobenku, kterou jste si na začátku nechali stranou.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, 40 až 50 minut. Povrch koláče bude zlatavý a když zatlačíte na střed, bude pevnější.
Vyndejte z trouby a nechejte úplně vychladnout, klidně i pár hodin. Krájejte ostrým nožem.