Nejprve si připravte drobenku. Smíchejte všechny suroviny, které na ni potřebujete. Vznikne vám sypká směs o váze necelých 600 g. 200 g drobenky nechejte stranou a do zbytku přimíchejte vejce a prášek do pečiva.
Připravte si rozevírací dortovou formu o průměru cca 23 cm. Dno vyložte pečícím papírem a okraje formy vymažte máslem a vysypejte polohrubou moukou.
Na dno formy natlačte těsto, které vzniklo přidáním vajíčka do drobenky. Na těsto naskládejte špalíčky rebarbory a pocukrujte je.
Tvaroh vyšlehejte s vejci a cukrem. Zalijte rebarboru a nahoru rozprostřete sypkou drobenku, kterou jste si na začátku nechali stranou.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, 40 až 50 minut. Povrch koláče bude zlatavý a když zatlačíte na střed, bude pevnější.
Vyndejte z trouby a nechejte úplně vychladnout, klidně i pár hodin. Krájejte ostrým nožem.