REBARBOROVÝ KOLÁČ S DROBENKOU

Kategorie:

Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • 2 vejce
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička Rozmarýn Avokádo
  • 120 g třtinového cukru
  • 150 g polohrubé mouky
  • 150 g másla
  • 150 g ovesných nebo špaldových vloček
  • 400 g rebarbory nakrájené na špalíčky

tvarohová náplň

  • 3 vejce
  • 80 g třtinového cukru
  • 500 g polotučného tvarohu

Způsob přípravy

Nejprve si připravte drobenku. Smíchejte všechny suroviny, které na ni potřebujete. Vznikne vám sypká směs o váze necelých 600 g. 200 g drobenky nechejte stranou a do zbytku přimíchejte vejce a prášek do pečiva. 

Připravte si rozevírací dortovou formu o průměru cca 23 cm. Dno vyložte pečícím papírem a okraje formy vymažte máslem a vysypejte polohrubou moukou.

Na dno formy natlačte těsto, které vzniklo přidáním vajíčka do drobenky. Na těsto naskládejte špalíčky rebarbory a pocukrujte je.

Tvaroh vyšlehejte s vejci a cukrem. Zalijte rebarboru a nahoru rozprostřete sypkou drobenku, kterou jste si na začátku nechali stranou.

Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, 40 až 50 minut. Povrch koláče bude zlatavý a když zatlačíte na střed, bude pevnější.

 

Vyndejte z trouby a nechejte úplně vychladnout, klidně i pár hodin. Krájejte ostrým nožem.