Kategorie:
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla Příležitost: Pro každý den Sezóna: Celý rok Způsob vaření: Vaření
KRÉMOVÁ KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA
Suroviny
- 1 cibule
- 4 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- špetka koření Muškatový ořech mletý Avokádo
- 1 květák
- 2 lžičky Steak se zeleným a růžovým pepřem
- 250 ml smetany
- 400 ml vody
- čerstvá petrželová nať
Způsob přípravy
Květák rozeberte na kousky. Silný stonek nakrájejte na kousky.
Dejte vařit do osolené vody a uvařte doměkka. Uvařený květák rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. V menším hrnci rozehřejte máslo, vsypejte na něj nadrobno pokrájenou cibuli a pár minut opékejte. Cibule by neměla ztmavnout, jen zesklovatět. Vsypejte směs koření, ještě minutu opékejte a nakonec vmíchejte hladkou mouku. Zalijte smetanou, promíchejte a vlijte do rozmixovaného květáku a ještě jednou promixujte tyčovým mixérem. Dochuťte muškátovým oříškem a 20 minut provařte. Ochutnejte a dolaďte chuť podle sebe.
Polévku ozdobte zelenou petrželovou natí a trochou koření.