KRÉMOVÁ KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

Suroviny

Způsob přípravy

Květák rozeberte na kousky. Silný stonek nakrájejte na kousky.

 

Dejte vařit do osolené vody a uvařte doměkka. Uvařený květák rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. V menším hrnci rozehřejte máslo, vsypejte na něj nadrobno pokrájenou cibuli a pár minut opékejte. Cibule by neměla ztmavnout, jen zesklovatět. Vsypejte směs koření, ještě minutu opékejte a nakonec vmíchejte hladkou mouku. Zalijte smetanou, promíchejte a vlijte do rozmixovaného květáku a ještě jednou promixujte tyčovým mixérem. Dochuťte muškátovým oříškem a 20 minut provařte. Ochutnejte a dolaďte chuť podle sebe.

 

Polévku ozdobte zelenou petrželovou natí a trochou koření.