KRÉMOVÁ KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

Kategorie:

Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny

  • 1 cibule
  • 4 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • špetka koření Muškatový ořech mletý Avokádo
  • 1 květák
  • 2 lžičky Steak se zeleným a růžovým pepřem
  • 250 ml smetany
  • 400 ml vody
  • čerstvá petrželová nať

Způsob přípravy

Květák rozeberte na kousky. Silný stonek nakrájejte na kousky.

 

Dejte vařit do osolené vody a uvařte doměkka. Uvařený květák rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. V menším hrnci rozehřejte máslo, vsypejte na něj nadrobno pokrájenou cibuli a pár minut opékejte. Cibule by neměla ztmavnout, jen zesklovatět. Vsypejte směs koření, ještě minutu opékejte a nakonec vmíchejte hladkou mouku. Zalijte smetanou, promíchejte a vlijte do rozmixovaného květáku a ještě jednou promixujte tyčovým mixérem. Dochuťte muškátovým oříškem a 20 minut provařte. Ochutnejte a dolaďte chuť podle sebe.

 

Polévku ozdobte zelenou petrželovou natí a trochou koření.