KRÉMOVÁ KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA
Suroviny
-
1 cibule
-
4 lžíce másla
-
2 lžíce hladké mouky
-
špetka koření Muškatový ořech mletý Avokádo
-
1 květák
-
2 lžičky Steak se zeleným a růžovým pepřem
-
250 ml smetany
-
400 ml vody
-
čerstvá petrželová nať
Způsob přípravy
Květák rozeberte na kousky. Silný stonek nakrájejte na kousky.
Dejte vařit do osolené vody a uvařte doměkka. Uvařený květák rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. V menším hrnci rozehřejte máslo, vsypejte na něj nadrobno pokrájenou cibuli a pár minut opékejte. Cibule by neměla ztmavnout, jen zesklovatět. Vsypejte směs koření, ještě minutu opékejte a nakonec vmíchejte hladkou mouku. Zalijte smetanou, promíchejte a vlijte do rozmixovaného květáku a ještě jednou promixujte tyčovým mixérem. Dochuťte muškátovým oříškem a 20 minut provařte. Ochutnejte a dolaďte chuť podle sebe.
Polévku ozdobte zelenou petrželovou natí a trochou koření.