Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Saláty a zálivky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Jaro
-
Způsob vaření:
opékání
SALÁT SE ZELENÝM CHŘESTEM
Suroviny
- 1 balení Salátová zálivka Italská Avokádo
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 1 salátová okurka
- olivový olej
- 3 jarní cibulky
- Pepř barevný Mlýnek Avokádo
- svazek ředkviček
- 10 stonků zeleného pepře
- 125 g polníčku
- 200 g cottage
Způsob přípravy
Ze zeleného chřestu odkrojte konce stonků. Stačí opravdu kousek, asi 1 cm. Tyto konce jsou suché, zdřevnatělé. Zbytek stonku nakrájejte na špalíčky, až k hlavičce chřestu. Tu nechejte stranou. Zbylé části stonku dejte opékat na trošku olivového oleje, ochuťte solí a pepřem. Opékejte asi 5 minut.
Připravte si větší mísu. Do ní dejte opečené části chřestu, nakrájenou salátovou okurku, ředkvičky, jarní cibulku. Nakonec vsypejte polníček a syrové chřestové hlavičky. Promíchejte.
Salátovou zálivku si připravte podle návodu na obalu. Na uvedené množství použijte 1 až 2 balíčky zálivky, podle chuti.
Zalijte připravený salát a znovu promíchejte.
Podávejte ihned. Každou porci ještě dolaďte kopečkem sýra cottage, který do salátu vmíchejte.