Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
- 
                    Druh jídla:
                    
                    	
Saláty a zálivky
 - 
                    Příležitost:
					
						
Pro každý den
 - 
                    Sezóna:
					
						
Jaro
 - 
                    Způsob vaření:
                    
                    	
opékání
 
SALÁT SE ZELENÝM CHŘESTEM
Suroviny
- 1 balení Salátová zálivka Italská Avokádo
 - Mořská sůl Mlýnek Avokádo
 - 1 salátová okurka
 - olivový olej
 - 3 jarní cibulky
 - Pepř barevný Mlýnek Avokádo
 - svazek ředkviček
 - 10 stonků zeleného pepře
 - 125 g polníčku
 - 200 g cottage
 
Způsob přípravy
Ze zeleného chřestu odkrojte konce stonků. Stačí opravdu kousek, asi 1 cm. Tyto konce jsou suché, zdřevnatělé. Zbytek stonku nakrájejte na špalíčky, až k hlavičce chřestu. Tu nechejte stranou. Zbylé části stonku dejte opékat na trošku olivového oleje, ochuťte solí a pepřem. Opékejte asi 5 minut.
Připravte si větší mísu. Do ní dejte opečené části chřestu, nakrájenou salátovou okurku, ředkvičky, jarní cibulku. Nakonec vsypejte polníček a syrové chřestové hlavičky. Promíchejte.
Salátovou zálivku si připravte podle návodu na obalu. Na uvedené množství použijte 1 až 2 balíčky zálivky, podle chuti.
Zalijte připravený salát a znovu promíchejte.
Podávejte ihned. Každou porci ještě dolaďte kopečkem sýra cottage, který do salátu vmíchejte.

            

