SALÁT SE ZELENÝM CHŘESTEM

Kategorie:

Druh jídla: Saláty a zálivky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Jaro
Způsob vaření: opékání

Suroviny

  • 1 balení Salátová zálivka Italská Avokádo
  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 1 salátová okurka
  • olivový olej
  • 3 jarní cibulky
  • Pepř barevný Mlýnek Avokádo
  • svazek ředkviček
  • 10 stonků zeleného pepře
  • 125 g polníčku
  • 200 g cottage

Způsob přípravy

Ze zeleného chřestu odkrojte konce stonků. Stačí opravdu kousek, asi 1 cm. Tyto konce jsou suché, zdřevnatělé. Zbytek stonku nakrájejte na špalíčky, až k hlavičce chřestu. Tu nechejte stranou. Zbylé části stonku dejte opékat na trošku olivového oleje, ochuťte solí a pepřem. Opékejte asi 5 minut.

Připravte si větší mísu. Do ní dejte opečené části chřestu, nakrájenou salátovou okurku, ředkvičky, jarní cibulku. Nakonec vsypejte polníček a syrové chřestové hlavičky. Promíchejte.

Salátovou zálivku si připravte podle návodu na obalu. Na uvedené množství použijte 1 až 2 balíčky zálivky, podle chuti. 

Zalijte připravený salát a znovu promíchejte.

 

Podávejte ihned. Každou porci ještě dolaďte kopečkem sýra cottage, který do salátu vmíchejte.