Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Saláty a zálivky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Jaro
-
Způsob vaření:
Bez vaření
JARNÍ SALÁT S UZENOU MAKRELOU A VEJCI
Suroviny
- 2 balení Salátová zálivka Francouzská Avokádo
- olivový olej
- 2 mrkve
- Pepř barevný Mlýnek Avokádo
- Himálajská sůl Avokádo
- svazek ředkviček
- 1 velká uzená makrela
- 4 vejce uvařená natvrdo
- 2 velké kedlubny
- 150 g listového salátu nebo baby špenátu
- 250 g červených a žlutých cherry rajčat
- 200 g brokolice lehce uvařené v páře
Způsob přípravy
Makrelu oberte od kostí a natrhejte na větší kousky. Vajíčka oloupejte, rozkrojte napůl. Osolte a opepřete.
Zeleninu omyjte a nakrájejte na plátky, na poloviny, na čtvrtky, rozeberte na růžičky. Všechnu zeleninu dejte společně do velké mísy.
Francouzskou zálivku připravte podle návodu na obalu - smíchejte s vodou a olivovým olejem.
Přelijte zeleninu v míse a promíchejte.
Rozdělte na porce a nahoru přidejte makrelu a vejce.
Ihned podávejte.
Zeleninu můžete obměňovat podle své chuti a aktuálních zásob.