JARNÍ SALÁT S UZENOU MAKRELOU A VEJCI
Suroviny
-
2 balení Salátová zálivka Francouzská Avokádo
-
olivový olej
-
2 mrkve
-
Pepř barevný Mlýnek Avokádo
-
Himálajská sůl Avokádo
-
svazek ředkviček
-
1 velká uzená makrela
-
4 vejce uvařená natvrdo
-
2 velké kedlubny
-
150 g listového salátu nebo baby špenátu
-
250 g červených a žlutých cherry rajčat
-
200 g brokolice lehce uvařené v páře
Způsob přípravy
Makrelu oberte od kostí a natrhejte na větší kousky. Vajíčka oloupejte, rozkrojte napůl. Osolte a opepřete.
Zeleninu omyjte a nakrájejte na plátky, na poloviny, na čtvrtky, rozeberte na růžičky. Všechnu zeleninu dejte společně do velké mísy.
Francouzskou zálivku připravte podle návodu na obalu - smíchejte s vodou a olivovým olejem.
Přelijte zeleninu v míse a promíchejte.
Rozdělte na porce a nahoru přidejte makrelu a vejce.
Ihned podávejte.
Zeleninu můžete obměňovat podle své chuti a aktuálních zásob.