JARNÍ SALÁT S UZENOU MAKRELOU A VEJCI

Kategorie:

Druh jídla: Saláty a zálivky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Jaro
Způsob vaření: Bez vaření

Suroviny

  • 2 balení Salátová zálivka Francouzská Avokádo
  • olivový olej
  • 2 mrkve
  • Pepř barevný Mlýnek Avokádo
  • Himálajská sůl Avokádo
  • svazek ředkviček
  • 1 velká uzená makrela
  • 4 vejce uvařená natvrdo
  • 2 velké kedlubny
  • 150 g listového salátu nebo baby špenátu
  • 250 g červených a žlutých cherry rajčat
  • 200 g brokolice lehce uvařené v páře

Způsob přípravy

Makrelu oberte od kostí a natrhejte na větší kousky. Vajíčka oloupejte, rozkrojte napůl. Osolte a opepřete.

Zeleninu omyjte a nakrájejte na plátky, na poloviny, na čtvrtky, rozeberte na růžičky. Všechnu zeleninu dejte společně do velké mísy.

Francouzskou zálivku připravte podle návodu na obalu - smíchejte s vodou a olivovým olejem.

Přelijte zeleninu v míse a promíchejte.
Rozdělte na porce a nahoru přidejte makrelu a vejce.

Ihned podávejte.

 

Zeleninu můžete obměňovat podle své chuti a aktuálních zásob.