Kategorie:
-
Druh jídla:
Vepřové maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
VEPŘOVÁ PLEC PEČENÁ S AJVAREM
Suroviny
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce Krkovička Avokádo
- 2 velké cibule
- 800 g vepřové plece
- 300 g ajvaru
příloha
- sul
- 4 jarní cibulky
- 300 g krup
Způsob přípravy
Vepřovou plec vcelku důkladně ze všech stran ochuťte směsí koření Krkovička. Zbytek koření nechejte stranou.
V hrnci nebo pekáči, který můžete používat na plotnu i do trouby, zahřejte olej a maso na něm ze všech stran opečte. Vyndejte maso na talíř a místo něj na rozehřátý olej vsypejte cibuli - oloupanou a nakrájenou na čtvrtky. Opékejte dozlatova.
Vraťte k cibuli maso, přidejte najemno nasekaný česnek, zbytek koření a zalijte vše ajvarem. Přidejte přibližně 1 dcl vody nebo vývaru.
Přiklopte poklicí a pečte na 170 °C, přibližně 2 hodiny.
Podle potřeby podlévejte vodou nebo vývarem.
Kroupy uvařte doměkka. Ochuťte solí.
Upečené maso nakrájejte na plátky. Celý obsah pekáče - cibuli, česnek, ajvar i šťávu, která se vypekla použijete na kroupy. Kroupy dejte do pekáče (po vyndání masa) a promíchejte. Vmíchejte ještě nakrájenou jarní cibulku.
Ihned podávejte - maso s kroupami.