Kategorie:
-
Druh jídla:
Předkrmy a chuťovky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Bez vaření
MRKVOVÁ POMAZÁNKA S TVAROHEM
Suroviny
- Salátové koření Mlýnek
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 jarní cibulky
- 200 mrkve
- 250 g polotučného tvarohu
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 1 lžička citronové šťávy
Způsob přípravy
Mrkve oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Jarní cibulky omyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Česnek oloupejte a jemně nasekejte nebo prolisujte.
V míse smíchejte tvaroh s nastrouhanou mrkví, nasekaným česnekem a jarními cibulkami.
Přidejte čerstvě namleté Salátové koření podle chuti a promíchejte.
Dochuťte solí, čerstvě mletým černým pepřem a citronovou šťávou.
Pokud chcete pomazánku více zjemnit, přidejte lžíci olivového oleje.
Vše důkladně promíchejte a případně dolaďte podle potřeby.
Nechte pomazánku chvíli odpočinout v lednici, aby se chutě propojily.