Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Polévky
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Vánoce
-
Způsob vaření:
Vaření
MAĎARSKÁ RYBÍ POLÉVKA- HALÁSZLÉ
Suroviny
- 1 lžička Česnek sušený Avokádo
- 2 lžičky Paprika sladká maďarská mletá Avokádo
- 2 cibule
- sůl a pepř
- 2 rajčata
- 3 papriky
- 1 malá mrkev
- 1 lžička Paprika uzená sladká mletá
- 300 g brambor
- 1 kg směsi různých ryb
- máslo nebo sádlo
Způsob přípravy
Ve velkém hrnci zahřejte sádlo nebo máslo. Vsypejte na něj najemno nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev a na kousky nakrájené papriky. Společně opékejte přibližně 10 minut. Poté přidejte nadrobno nakrájená rajčata. Zasypejte paprikami a česnekem, dochuťte dvěma lžičkami soli. Promíchejte a zalijte vodou.
Opatrně vložte kousky ryb a oloupané, nakrájené brambory.
Vařte zvolna dokud nejsou brambory měkké. V Maďarsku se doporučuje polévku nemíchat, ale jen opatrně protřepat hrnec. Aby se rybí maso nerozbilo na kousky.
Podávejte s pečivem nebo jen tak.