MAĎARSKÁ RYBÍ POLÉVKA- HALÁSZLÉ

Kategorie:

Druh jídla: Polévky
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Vánoce
Způsob vaření: Vaření

Suroviny

  • 1 lžička Česnek sušený Avokádo
  • 2 lžičky Paprika sladká maďarská mletá Avokádo
  • 2 cibule
  • sůl a pepř
  • 2 rajčata
  • 3 papriky
  • 1 malá mrkev
  • 1 lžička Paprika uzená sladká mletá
  • 300 g brambor
  • 1 kg směsi různých ryb
  • máslo nebo sádlo

Způsob přípravy

Ve velkém hrnci zahřejte sádlo nebo máslo. Vsypejte na něj najemno nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev a na kousky nakrájené papriky. Společně opékejte přibližně 10 minut. Poté přidejte nadrobno nakrájená rajčata. Zasypejte paprikami a česnekem, dochuťte dvěma lžičkami soli. Promíchejte a zalijte vodou.

Opatrně vložte kousky ryb a oloupané, nakrájené brambory. 

Vařte zvolna dokud nejsou brambory měkké. V Maďarsku se doporučuje polévku nemíchat, ale jen opatrně protřepat hrnec. Aby se rybí maso nerozbilo na kousky.

 

Podávejte s pečivem nebo jen tak.