MAĎARSKÁ RYBÍ POLÉVKA- HALÁSZLÉ
Suroviny
-
1 lžička Česnek sušený Avokádo
-
2 lžičky Paprika sladká maďarská mletá Avokádo
-
2 cibule
-
sůl a pepř
-
2 rajčata
-
3 papriky
-
1 malá mrkev
-
1 lžička Paprika uzená sladká mletá
-
300 g brambor
-
1 kg směsi různých ryb
-
máslo nebo sádlo
Způsob přípravy
Ve velkém hrnci zahřejte sádlo nebo máslo. Vsypejte na něj najemno nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev a na kousky nakrájené papriky. Společně opékejte přibližně 10 minut. Poté přidejte nadrobno nakrájená rajčata. Zasypejte paprikami a česnekem, dochuťte dvěma lžičkami soli. Promíchejte a zalijte vodou.
Opatrně vložte kousky ryb a oloupané, nakrájené brambory.
Vařte zvolna dokud nejsou brambory měkké. V Maďarsku se doporučuje polévku nemíchat, ale jen opatrně protřepat hrnec. Aby se rybí maso nerozbilo na kousky.
Podávejte s pečivem nebo jen tak.