FAZOLKY S VEJCI

Suroviny

  • 3 lžíce Guláš Avokádo
  • sůl podle chuti
  • 4 vejce
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 200 g zakysané smetany
  • 250 g malých bílých fazolí
  • 700 ml rajčatové passaty
  • čerstvá petržel a pažitka

Způsob přípravy

Nejprve uvařte fazole do měkka. Sceďte je a nechte stranou.

Ve velké pánvičce zahřejte trochu olivového oleje. Vsypejte na něj nahrubo nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Opečte pěkně dozlatova. Přidejte vařené fazole, zasypejte gulášovým kořením. Zalijte rajčatovou passatou. Promíchejte a provařte 10 minut. Podle potřeby můžete podlít trochou vody. Chuť dolaďte solí.

Vmíchejte opatrně zakysanou smetanu.

Snižte teplotu a velkou lžící udělejte do fazolí důlek. Vyklepněte do něj vejce, osolte a opepřete. Přiklopte poklicí a na nízkou teplotu nechejte vejce ztuhnout.

 

Ihned podávejte, zhusta posypané zelenými bylinkami. Ideální příloha je čerstvý chléb.