Kategorie:
-
Druh jídla:
Zvěřina a králičí maso
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Podzim
-
Způsob vaření:
Pečení
SRNČÍ MEDAILONKY A PYRÉ Z PEČENÉHO CELERU
Suroviny
- 10 kuliček Jalovec celý Avokádo
- 2 lžičky Divočina Avokádo
- olivový olej
- sůl a pepř
- 100 ml smetany
- 100 g másla
- 400 g brambor
- 800 g srnčích medailonků
- 1 velký bulvový celer
- špetka tymiánu
Způsob přípravy
Jalovec rozdrťte v hmoždíři. Pokud nemáte hmoždíř, skvěle vám poslouží ostrý nůž. Kuličky jalovce jsou měkké. Smíchejte s olivovým olejem a kořením Divočina. Do této směsi srnčí maso naložte přes noc. Nechte odpočívat přes noc v lednici.
Na druhý den začněte připravovat celerové pyré. Celer oloupejte a nakrájejte na kousky. Dejte do pekáče, lehce pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, doměkka.
Brambory oloupejte a v osolené vodě uvařte doměkka. Sceďte. V mixéru rozmixujte brambory spolu s pečeným celerem, horkou smetanou a máslem nakrájeným na kousky.
Srnčí medailonky vyndejte z lednice asi půl hodiny před tepelnou úpravou. Osolte a opečte na rozpálené pánvičce. Z každé strany asi dvě minut. Ihned přendejte do pekáčku a ten dejte na 15 minut odpočinout do trouby vyhřáté na 120 °C.
Podávejte společně s pyré z pečeného celeru.