SRNČÍ MEDAILONKY A PYRÉ Z PEČENÉHO CELERU
Suroviny
-
10 kuliček Jalovec celý Avokádo
-
2 lžičky Divočina Avokádo
-
olivový olej
-
sůl a pepř
-
100 ml smetany
-
100 g másla
-
400 g brambor
-
800 g srnčích medailonků
-
1 velký bulvový celer
-
špetka tymiánu
Způsob přípravy
Jalovec rozdrťte v hmoždíři. Pokud nemáte hmoždíř, skvěle vám poslouží ostrý nůž. Kuličky jalovce jsou měkké. Smíchejte s olivovým olejem a kořením Divočina. Do této směsi srnčí maso naložte přes noc. Nechte odpočívat přes noc v lednici.
Na druhý den začněte připravovat celerové pyré. Celer oloupejte a nakrájejte na kousky. Dejte do pekáče, lehce pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, doměkka.
Brambory oloupejte a v osolené vodě uvařte doměkka. Sceďte. V mixéru rozmixujte brambory spolu s pečeným celerem, horkou smetanou a máslem nakrájeným na kousky.
Srnčí medailonky vyndejte z lednice asi půl hodiny před tepelnou úpravou. Osolte a opečte na rozpálené pánvičce. Z každé strany asi dvě minut. Ihned přendejte do pekáčku a ten dejte na 15 minut odpočinout do trouby vyhřáté na 120 °C.
Podávejte společně s pyré z pečeného celeru.