Kategorie:
-
Druh jídla:
Mletá masa
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Zapékání
LILEK ZAPEČENÝ S MLETÝM MASEM
Suroviny
- 1 balení směsi Pizza Avokádo
- 1 šalotka
- sůl a pepř
- čerstvá bazalka
- 800 g mletého masa (směs hovězí a vepřové)
- 4 středně velké lilky
- 200 g mozzarelly
- 200 g rajčatové passaty
- trochu olivového oleje
- 300 g hotového ajvaru
Způsob přípravy
Ve velké pánvi zahřejte kousek olivový olej a dejte na něj opékat nadrobno nakrájenou šalotku. Přidejte maso, ochuťte směsí koření Pizza a společně opékejte. Zalijte rajčatovou passatou a promíchejte. Nechejte 15 minut probublávat na střední teplotu. Mezitím připravte lilek.
Každý lilek podélně rozřízněte a velkou lžící vydlabejte měkký střed. Lilek osolte a nechejte 10 minut “vypotit”. Na povrchu se pěkně orosí a tuto tekutinu otřete papírovou utěrkou.
Maso s omáčkou nechejte lehce prochladnout a vmíchejte do něj natrhanou mozzarellu.
Do velkého pekáče nalijte ajvar. Koupíte ho téměř v každém obchodě, ale můžete si také připravit svůj vlastní. Na ajvar naskládejte vydlabané lilky a naplňte je masovou směsí.
Pečte v troubě vyhřáté na 190 °C, přibližně 20 minut.
Ozdobte čerstvou bazalkou.