LILEK ZAPEČENÝ S MLETÝM MASEM

Kategorie:

Druh jídla: Mletá masa
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Zapékání

Suroviny

  • 1 balení směsi Pizza Avokádo
  • 1 šalotka
  • sůl a pepř
  • čerstvá bazalka
  • 800 g mletého masa (směs hovězí a vepřové)
  • 4 středně velké lilky
  • 200 g mozzarelly
  • 200 g rajčatové passaty
  • trochu olivového oleje
  • 300 g hotového ajvaru

Způsob přípravy

Ve velké pánvi zahřejte kousek olivový olej a dejte na něj opékat nadrobno nakrájenou šalotku. Přidejte maso, ochuťte směsí koření Pizza a společně opékejte. Zalijte rajčatovou passatou a promíchejte. Nechejte 15 minut probublávat na střední teplotu. Mezitím připravte lilek.

Každý lilek podélně rozřízněte a velkou lžící vydlabejte měkký střed. Lilek osolte a nechejte 10 minut “vypotit”. Na povrchu se pěkně orosí a tuto tekutinu otřete papírovou utěrkou. 

Maso s omáčkou nechejte lehce prochladnout a vmíchejte do něj natrhanou mozzarellu. 

Do velkého pekáče nalijte ajvar. Koupíte ho téměř v každém obchodě, ale můžete si také připravit svůj vlastní. Na ajvar naskládejte vydlabané lilky a naplňte je masovou směsí.

Pečte v troubě vyhřáté na 190 °C, přibližně 20 minut. 

 

Ozdobte čerstvou bazalkou.