Kategorie:
-
Druh jídla:
Polévky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Podzim
-
Způsob vaření:
Vaření
HOUBOVÁ BRAMBORAČKA
Suroviny
- 2 lžičky koření Kmín drcený Avokádo
- 1 žíce koření Majoránka Avokádo
- 6 brambor
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 petržel
- sůl a pepř
- 2 velké cibule
- zelená petrželová nať
- trocha sádla
- 2 velké mrkve
- 250 g čerstvých lesních hub
Způsob přípravy
Cibuli nakrájejte nadrobno. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na kostičky.
V hrnci rozpusťte trochu sádla a dejte na něj opékat cibuli.
Přidejte mrkev a petržel. Opékejte přibližně 5 minut. Přidejte brambory a houby nakrájené na plátky. Ochuťte solí, pepřem, kmínem.
Zasypejte hladkou moukou, promíchejte. Poté zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem. Vařte do změknutí brambor.
Nakonec okořeňte majoránkou.
Na talíři ozdobte zelenou petrželkou.
Ihned podávejte