HOUBOVÁ BRAMBORAČKA

Kategorie:

Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Podzim
Způsob vaření: Vaření

Suroviny

  • 2 lžičky koření Kmín drcený Avokádo
  • 1 žíce koření Majoránka Avokádo
  • 6 brambor
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 petržel
  • sůl a pepř
  • 2 velké cibule
  • zelená petrželová nať
  • trocha sádla
  • 2 velké mrkve
  • 250 g čerstvých lesních hub

Způsob přípravy

Cibuli nakrájejte nadrobno. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na kostičky.

V hrnci rozpusťte trochu sádla a dejte na něj opékat cibuli.

Přidejte mrkev a petržel. Opékejte přibližně 5 minut. Přidejte brambory a houby nakrájené na plátky. Ochuťte solí, pepřem, kmínem.

Zasypejte hladkou moukou, promíchejte. Poté zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem. Vařte do změknutí brambor. 

Nakonec okořeňte majoránkou.

Na talíři ozdobte zelenou petrželkou.

 

Ihned podávejte