Kategorie:
-
Druh jídla:
Vepřové maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Smažení
Veprové řízky v bramboráku
Suroviny pro 4 osoby:
- špetka koření Pepř černý mletý Avokádo
- 3 lžičky směsi Bramborák Avokádo
- sůl podle chuti
- 1 vejce
- olej na smažení
- 600 g vepřové kýty na řízky
- 1 kg brambor
- 150 g hladké mouky
Způsob přípravy
Z vepřové kýty nakrájíme řízky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
Brambory oloupeme, jemně nastrouháme, necháme chvíli stát a pak slijeme přebytečnou vodu. Přidáme mouku, vejce, kořenící přípravek Bramborák, podle chuti můžeme přisolit. Vše dobře promícháme.
Na pánvi po obou stranách krátce opečeme vepřový řízek. Do pánve s řízkem přidáme bramborákové těsto, zarovnáme na plátek masa a pomalu pečeme po obou stranách obalené řízky.
Podáváme s pikantním zelným salátem.