Veprové řízky v bramboráku

Kategorie:

Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Smažení

Suroviny pro 4 osoby:

  • špetka koření Pepř černý mletý Avokádo
  • 3 lžičky směsi Bramborák Avokádo
  • sůl podle chuti
  • 1 vejce
  • olej na smažení
  • 600 g vepřové kýty na řízky
  • 1 kg brambor
  • 150 g hladké mouky

Způsob přípravy

Z vepřové kýty nakrájíme řízky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme.

Brambory oloupeme, jemně nastrouháme, necháme chvíli stát a pak slijeme přebytečnou vodu. Přidáme mouku, vejce, kořenící přípravek Bramborák, podle chuti můžeme přisolit. Vše dobře promícháme.

Na pánvi po obou stranách krátce opečeme vepřový řízek. Do pánve s řízkem přidáme bramborákové těsto, zarovnáme na plátek masa a pomalu pečeme po obou stranách obalené řízky.

Podáváme s pikantním zelným salátem.