Veprové řízky v bramboráku
Suroviny pro 4 osoby:
-
špetka koření Pepř černý mletý Avokádo
-
3 lžičky směsi Bramborák Avokádo
-
sůl podle chuti
-
1 vejce
-
olej na smažení
-
600 g vepřové kýty na řízky
-
1 kg brambor
-
150 g hladké mouky
Způsob přípravy
Z vepřové kýty nakrájíme řízky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
Brambory oloupeme, jemně nastrouháme, necháme chvíli stát a pak slijeme přebytečnou vodu. Přidáme mouku, vejce, kořenící přípravek Bramborák, podle chuti můžeme přisolit. Vše dobře promícháme.
Na pánvi po obou stranách krátce opečeme vepřový řízek. Do pánve s řízkem přidáme bramborákové těsto, zarovnáme na plátek masa a pomalu pečeme po obou stranách obalené řízky.
Podáváme s pikantním zelným salátem.