Kategorie:
-
Druh jídla:
Hovězí a telecí maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Smažení
MASOVÉ KARBANÁTKY S ČERVENOU ŘEPOU
Suroviny
- 1 balení směsi Mletá masa Avokádo
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 vejce
- 2 ks syrové červené řepy
- trocha strouhanky na zahuštění
- 1 kg hovězí krkovice nakrájené na kostky
na dokončení
- 3 červené cibule
- olivový olej
Způsob přípravy
Den před grilováním si naložte maso. Kostky hovězího dejte do větší mísy a přidejte k nim oloupanou, na kousky nakrájenou červenou řepu. Přilijte olivový olej a směs koření na mletá masa.
Maso s řepou a kořením velice dobře promíchejte a nechejte v lednici do druhého dne. Ochucené maso umelte v mlýnku na maso. Přidejte vejce a na zahuštění trochu strouhanky. Vytvarujte malé karbanátky.
Ty smažte na rozehřáté pánvičce, s trochou oleje. Nejdříve zprudka, z obou stran. Potom teplotu snižte a prosmažte ještě asi pět až deset minut. Občas otočte. Přidejte cibuli nakrájenou na kolečka, můžete přidat ještě trošku oleje a dále opékejte společně.
Přilijte do pánve asi 150 ml vody nebo vývaru, přikryjte poklicí a na střední teplotu poduste.
Odklopte pánvičku a vyvařte přebytečnou vodu.
Podávejte s oblíbenou přílohou, zeleninou, salátem.