MASOVÉ KARBANÁTKY S ČERVENOU ŘEPOU

Suroviny

na dokončení

  • 3 červené cibule
  • olivový olej

Způsob přípravy

Den před grilováním si naložte maso. Kostky hovězího dejte do větší mísy a přidejte k nim oloupanou, na kousky nakrájenou červenou řepu. Přilijte olivový olej a směs koření na mletá masa. 

Maso s řepou a kořením velice dobře promíchejte a nechejte v lednici do druhého dne. Ochucené maso umelte v mlýnku na maso. Přidejte vejce a na zahuštění trochu strouhanky. Vytvarujte malé karbanátky.

Ty smažte na rozehřáté pánvičce, s trochou oleje. Nejdříve zprudka, z obou stran. Potom teplotu snižte a prosmažte ještě asi pět až deset minut. Občas otočte. Přidejte cibuli nakrájenou na kolečka, můžete přidat ještě trošku oleje a dále opékejte společně.

Přilijte do pánve asi 150 ml vody nebo vývaru, přikryjte poklicí a na střední teplotu poduste.

Odklopte pánvičku a vyvařte přebytečnou vodu. 

 

Podávejte s oblíbenou přílohou, zeleninou, salátem.