Kategorie:
-
Druh jídla:
Předkrmy a chuťovky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Podzim
-
Způsob vaření:
Pečení
SLANÝ KOLÁČ S HRUŠKAMI A MODRÝM SÝREM
Suroviny
- Tymián Avokádo
- 1 žloutek
- špetka soli
- 2 hrušky
- 2 lžíce Hořčice Delikates Avokádo
- 150 ml smetany ke šlehání
- 1 hotové listové těsto
- 200 gramů sýra s modrou plísní
Způsob přípravy
Listové těsto rozbalte a rozválejte nebo použijte těsto již rozválené. Rozdělte ho na tři obdélníky. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem.
U každého obdélníku lehce ohněte okraje.
Hrušky rozkrojte napůl, vykrojte jádřince a nakrájejte na plátky. Plátky hrušek naskládejte na připravené listové těsto.
V misce smíchejte smetanu, žloutek, špetku soli, tymián a hořčici. Rozšlehejte vidličkou.
Opatrně přelijte hrušky na listovém těstě. Smetana se žloutkem se pěkně rozlijí po těstě. Nahoru naskládejte plátky sýra.
Ještě lehce posypejte tymiánem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C, dozlatova. To je přibližně 20 minut.