Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Zapékání
ZAPEČENÝ KVĚTÁK S KUŘECÍM MASEM A SMETANOU
Suroviny
- 1 balení Kuře pečené Avokádo
- 3 lžíce olivového oleje
- 500 gramů kuřecích prsou
- 1 velká cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 100 gramů parmezánu
- 1 květák
- 250 ml smetany
- 100 gramů sterilované kukuřice
Způsob přípravy
Ve velké pánvi zahřejte olivový olej. Na něj vysypejte nahrubo nakrájenou cibuli. Opékejte asi pět minut a přidejte na kousky nakrájená kuřecí prsa, která jste předtím obalili ve směsi koření Kuře pečené. Opečte ze všech stran a přidejte syrový květák, rozebraný na růžičky. Promíchejte, pár minut opékejte a zalijte 200 ml vývaru nebo vody. Přikryjte poklicí a na střední teplotu duste 10 minut.
Sundejte poklici, zasypejte hladkou moukou, promíchejte a zalijte smetanou. Přidejte také kukuřici.
Přesuňte do zapékací misky a zasypejte nastrouhaným parmezánem.
Zapečte v troubě vyhřáté na 190 °C, 15 minut.