ZAPEČENÝ KVĚTÁK S KUŘECÍM MASEM A SMETANOU

Suroviny

  • 1 balení Kuře pečené Avokádo
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 500 gramů kuřecích prsou
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 100 gramů parmezánu
  • 1 květák
  • 250 ml smetany
  • 100 gramů sterilované kukuřice

Způsob přípravy

Ve velké pánvi zahřejte olivový olej. Na něj vysypejte nahrubo nakrájenou cibuli. Opékejte asi pět minut a přidejte na kousky nakrájená kuřecí prsa, která jste předtím obalili ve směsi koření Kuře pečené. Opečte ze všech stran a přidejte syrový květák, rozebraný na růžičky. Promíchejte, pár minut opékejte a zalijte 200 ml vývaru nebo vody. Přikryjte poklicí a na střední teplotu duste 10 minut. 

Sundejte poklici, zasypejte hladkou moukou, promíchejte a zalijte smetanou. Přidejte také kukuřici.

Přesuňte do zapékací misky a zasypejte nastrouhaným parmezánem.

 

Zapečte v troubě vyhřáté na 190 °C, 15 minut.