Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Dezerty a moučníky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Zavařování
KOŘENĚNÉ MERUŇKY
Suroviny
- 1 kg meruněk
nálev
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky soli
- 300 ml vody
- 200 g třtinového cukru
- 200 ml jablečného octa
do každé sklenice
Způsob přípravy
Všechny suroviny na nálev, včetně koření, dejte do hrnce a vařte tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí.
Meruňky rozpůlte ostrým nožem. Vyndejte pecky. Pár pecek rozloupněte louskáčkem na ořechy a vyndejte z nich střed, který vypadá jako mandle. Do každé sklenice vložte jednu tuhle “mandli”.
Meruňky natlačte do čistých, suchých sklenic. Z nálevu vyndejte koření a rozdělte ho k meruňkám do sklenic. Zalijte meruňky horkým nálevem, pevně uzavřete a otočte dnem vzhůru. Nechejte vychladnout a skladujte ideálně v lednici nebo ve studeném, temném sklepě.