Kategorie:
-
Druh jídla:
Vepřové maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Grilování
MASO V ALOBALU SE ZELENINOU NA GRILU
Suroviny
- 1 balení směsi Grilovací s česnekem Avokádo
- 4 lžíce olivového oleje
- 3 cibule
- sul
- 4 stroužky česneku
- 1 lilek
- 2 menší cukety
- 600 - 800 g vepřové plece nebo krkovice
- 1 červená a 1 žlutá paprika
Způsob přípravy
Maso nakrájejte na kostičky. Cukety na kolečka, papriky na kostičky, cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Česnek oloupejte a rozmáčkněte boční stranou nože. Lilek nakrájejte na kolečka a naskládejte na pracovní plochu. Lehce osolte a nechejte “vypotit”. Na povrchu lilku se po pár minutách vysráží voda a tu setřete papírovou utěrkou. Poté každé kolečko rozkrojte ještě napůl.
Připravenou zeleninu i maso dejte do velké mísy. Zalijte olivovým olejem a zasypejte směsí koření Grilovací s česnekem.
Natrhejte velké pláty pevného alobalu. Na každou porci dva kusy. Ty položte na sebe (aby byl balíček pevnější) a doprostřed dejte hromadu masa a zeleniny. Balíček uzavřete pevně. Tak, aby nevytekla šťáva a aby z něj ani neucházela pára.
Grilujte na rozpáleném grilu přibližně 30 - 45 minut, podle toho, jak horký gril bude.
Podávejte s pečivem.