MASO V ALOBALU SE ZELENINOU NA GRILU

Kategorie:

Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Grilování

Suroviny

  • 1 balení směsi Grilovací s česnekem Avokádo
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 cibule
  • sul
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lilek
  • 2 menší cukety
  • 600 - 800 g vepřové plece nebo krkovice
  • 1 červená a 1 žlutá paprika

Způsob přípravy

Maso nakrájejte na kostičky. Cukety na kolečka, papriky na kostičky, cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Česnek oloupejte a rozmáčkněte boční stranou nože. Lilek nakrájejte na kolečka a naskládejte na pracovní plochu. Lehce osolte a nechejte “vypotit”. Na povrchu lilku se po pár minutách vysráží voda a tu setřete papírovou utěrkou. Poté každé kolečko rozkrojte ještě napůl.

Připravenou zeleninu i maso dejte do velké mísy. Zalijte olivovým olejem a zasypejte směsí koření Grilovací s česnekem.

Natrhejte velké pláty pevného alobalu. Na každou porci dva kusy. Ty položte na sebe (aby byl balíček pevnější) a doprostřed dejte hromadu masa a zeleniny. Balíček uzavřete pevně. Tak, aby nevytekla šťáva a aby z něj ani neucházela pára.

Grilujte na rozpáleném grilu přibližně 30 - 45 minut, podle toho, jak horký gril bude. 

 

Podávejte s pečivem.