MASO V ALOBALU SE ZELENINOU NA GRILU
Suroviny
-
1 balení směsi Grilovací s česnekem Avokádo
-
4 lžíce olivového oleje
-
3 cibule
-
sul
-
4 stroužky česneku
-
1 lilek
-
2 menší cukety
-
600 - 800 g vepřové plece nebo krkovice
-
1 červená a 1 žlutá paprika
Způsob přípravy
Maso nakrájejte na kostičky. Cukety na kolečka, papriky na kostičky, cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Česnek oloupejte a rozmáčkněte boční stranou nože. Lilek nakrájejte na kolečka a naskládejte na pracovní plochu. Lehce osolte a nechejte “vypotit”. Na povrchu lilku se po pár minutách vysráží voda a tu setřete papírovou utěrkou. Poté každé kolečko rozkrojte ještě napůl.
Připravenou zeleninu i maso dejte do velké mísy. Zalijte olivovým olejem a zasypejte směsí koření Grilovací s česnekem.
Natrhejte velké pláty pevného alobalu. Na každou porci dva kusy. Ty položte na sebe (aby byl balíček pevnější) a doprostřed dejte hromadu masa a zeleniny. Balíček uzavřete pevně. Tak, aby nevytekla šťáva a aby z něj ani neucházela pára.
Grilujte na rozpáleném grilu přibližně 30 - 45 minut, podle toho, jak horký gril bude.
Podávejte s pečivem.